dinsdag 8 september 2009

Mt Karioi & Raglan 6/9

Zaterdag een poging gedaan om de grijze kater, waar we al een paar weken mee zitten opgescheept, naar een opvangplaats te brengen, maar toen bleek dat degene op het lokale adres niet meer bestond en we 40km verder moesten proberen, hebben we onze kar gekeerd. Hij had geluk en nog even uitstel. De nieuwe radiator ging in de Mini en werd aangesloten met de hulp van Vincent.
Vincent met de nodige smeervegen na een sessie auto-onderhoud


Zondag Tuakau ontvlucht naar het zuiden. Met eerste een loop rond Mt Karioi en een lunch op het strand van Ruapuke. Het water van de rivier en de zee was fris, maar het zwarte zand op het strand en de duinen was lekker warm. Weinig volk en veel plaats om de benen te strekken.

De auto achtergelaten op de parking en nog 10min stappen langs de rivier naar het strand, ploeterend door het zachte zand.


Vincent had niet verwacht dat de branding hem zou inhalen, verschoot en struikelde, plets!

Na een paar uurtjes fun on the beach ging het via een kronkelige kiezelweg, goed voor slechts 20km/u, rond de berg en reden we verderdoor naar het surf- en kustplaatstje Raglan. Een ijsje gekocht en een uurtje in het stadje rondgelopen. Raglan maakte een toffe indruk en de felle surfkleuren van winkels en gevels zorgden voor wat extra sfeer. Ijsje eten terwijl de kayakers het sop kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten