maandag 17 januari 2011

Waitomo Caves 10/1

De grotten stonden ook nog op ons "to do"-lijstje. De Nikau Caves waren dichterbij, maar na een telefoontje werd duidelijk dat het niet ideaal was voor een gezin met kleine kinderen. Dan maar voor de andere optie gegaan: de Waitomo Caves. Vrij populair voor Kiwi's en toeristen ( en wij zitten daar zowat tussen) en ook wel prijzig en best een einde rijden.
Anyway, het was plezant. Wel te laat aangekomen voor de tour die we om elf uur geboekt hadden, maar dat was hier geen probleem en half uurtje laten mochten we het nog eens proberen bij de volgende kudde. Eerst de Aranui Cave gedaan, voorafgaand door een korte boswandeling en camera toegelaten. Na de lunch zijn we dan in de Glowworm Cave gedoken waar helaas geen camera binnenmocht omdat de glimworpjes dan een identiteitscrisis krijgen.
Mooie grotten en formaties, maar het blijft op zulke plaatsen natuurlijk nummertje trekken.
. Vin & Sarah aan de ingang van de Aranui Cave.
. Niet altijd even eenvoudig om met weinig licht wat geslaagde foto's te trekken. Voor Charlotte was het allemaal prima en toen ze toch begon te protesteren, kreeg ze een borst in de mond geduwd en Vin zag nu eindelijk de stalagmieten en -tieten waar we al enkele dagen van spraken.
.
Mevrouw de Maori gids speelde ook huisfotograaf, waarvoor dank.
.

1 opmerking: