dinsdag 18 januari 2011

Tauranga & Taupo 12-13/1

Ross belde me op om te vragen of ik een jaarkeuring in Taupo zag zitten voor de ASK 21 van de Taupo Gliding Club. We mochten zijn auto hebben met een volle dieseltank. Het was nog vakantie, maar we besloten dit met een dagje Tauranga te combineren, iets dat ook nog op ons lijstje stond.
Woensdag net voor de middag waren we onderweg en probeerden langs routes te rijden die we voordien nog niet hadden genomen zonder er veel langer over te doen want met de twee kids vanachter kunde het toch niet langer trekken dan nodig en moet er af en toe al eens gestopt worden.
Tauranga stad sloeg wat tegen, maakte een nogal steriele en onpersoonlijke indruk. Mt Manganui (iets veder) was beter, maar veel volk op en rond het strand met enkele hoge flatgebouwen in de achtergrond, precies een kopie van Blankenberge. De berg zijn we voor 1/3de opgeklommen, gewoon om een overzicht te hebben en we moesten stillekesaan verder om optijd in Taupo te zijn.
.Charlotte trekt enkele baantjes op het strand van Mt. Manganui.
.Foto vanop de berg met Tauranga stad in de achtergrond.
.
Tegen iets na 21u waren we in Taupo en de tijdelijke residents (een britse instructeur, een amerikaanse sleeppiloot en een tsjechische solopiloot) gaven ons een rondleiding en de sleutels van de kamer. Moeder de gans was omsingeld door kids en vader trok zich in alle eenzaamheid terug in een hoekje. De volgende dag hadden we samen ontbijt en terwijl ik aan de ASK 21 begon, vetrokken Sarah en de kids naar enkele bezienswaardigheden in en rond Taupo. Uiteindelijk had ik iets vroeger gedaan doordat een bijkomende keuring aan de ASK 13 was weggevallen ( datum foutief genoteerd en doorgegeven) en daardoor in de late namiddag terug naar Auckland vertrokken.
. Het werkhuis van Taupo Gliding Club. De clubmanager, Tom 77 jaar, houdt alles proper en inorde.
.

Vincent toont u de Huka Falls, niet zo hoog maar wel een stevig debiet.
.

Charlotte bij de wallaby's.
.Vin bij de Alpacca's
.

Tussenstop met de bende voor Fish & Chips op de stoep.
.

2 opmerkingen:

  1. haha, toen wij op den berg in tauranga liepen, zweefde er een paraponter vredig langs de helling.... totdat deze zich in het struikgewas neerplofte ;)

    greetz from belgium!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hehe, daar zijn we gelukkig van gespaard gebleven, we zagen wel de zwevers op de achtergrond want in Taurange zit ook een club, maar de meteo was niet indrukwekkend die dag.

    BeantwoordenVerwijderen