zaterdag 25 juli 2009

Parnell 19/7

Zondagochtend begon met een onaangename verassing: Lokaal schorum had snachts in de auto ingebroken en de batterij gestolen. Niet enkel vervelend maar ook onpraktische om met een geforceerd slot opgescheept te zitten. Na de nodige telefoontjes naar politie en babbels met de buren het laatste beetje zin bij elkaar geschraapt en tegen de middag naar Parnell Village vertrokken, het oude gedeelte van Auckland.
Het ganse opzet was goed bedoeld, maar met de Europese varianten in het achterhoofd was dit een flauw afkooksel van karaktervolle steegjes en knusse winkeltjes. De soep bij de Italiaan compenseerde het wel.

Tegen de avond hebben we samen met de buurman het deurslot van de auto hersteld en in de loop van de week kregen we nog bezoek van de politie aangaande de aangifte. Ookal excuseerde de agent van dienst zich voor de "slechte indruk" die zijn dorp had gegeven (in vijf weken tijd had men ook al gestolen bij onze twee buren) toch verzekerde hij ons dat het om een stel kinderen ging die zich verveelden en teveel tijd hadden. Kon allemaal best zijn maar bij ons kwam toch spontaan het onderwerp "verhuis" bovendrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten