maandag 6 juli 2009

Mini gevonden & dagje baai 21/6

Woensdag zijn we Sarah haar groene Mini gaan oppikken in Hamilton. Hij is rijwaardig, maar er is nog wel werk aan de winkel. De auto kostte 700 euro en het restaureren kan dus beginnen. In de tussentijd kan Sarah wel rondrijden als de Camira weg is.

Mini Clubman Leyland 1972

Zaterdag hebben we kippendraad onder het terras om ervoor te zorgen dat Vincent zijn ballen en rollend materieel nietmeer zoek geraken onder het huis. Sarah heeft gewassen en gestikt. Daarna naar de winkel om een nieuw onderdeel van het toilet te kopen, omdat het bleef lekken, en nog wat verf voor de meubels. De jassenhuder uit drijfhout kreeg een plaatsje in het achterportaaltje en het retrokastje een nieuwe rode schuifknop. Na de soep en de pannenkoeken zijn we allemaal in ons bed gekropen omdat we het nodig hadden.

Zondag op stap. Na 50km waren we aan de Firth of Thames, een baai oostelijk van onze woonplaats. Eerst met allemaal voor enkele uren op het strand in het zand en water gezeten terhoogte van Waihihi Beach. Het was mooi weer voor de eerste winterdag van het jaar, maar ook weer niet zo warm om met meer dan enkel de voeten in het water te gaan.
De winter is begonnen met de blote voeten in het warme zand

Daarna in Kawakawa Bay onze lunch opgegeten. Toen Vincent merkte dat de mussen, meeuwen en eenden zijn vriendjes wilden zijn, deelde hij al zijn eten uit zonder te morren. Vervolgens naar Hunua Falls waar we na een korte wandeling de watervallen konden bewonderen.

Sarah, Stitch en de Hunua Falls

Via binnenwegetjes loodste Sarah het gezin over de Bombay Hills met mooie panoramische vergezichten over de provincie en Auckland om tegen etenstijd terug thuis te zijn.

1 opmerking: