zaterdag 19 januari 2013

Goat Island 4-6/1

Op vrijdag 4/1 werd de Camira volgeladen en vetrokken we naar Goat Island, ongeveer een anderhalf uurtje rijden. Dit is een maritiem reservaat waar het verboden is te vissen en bijgevolg zitten er dus meer dan genoeg diertjes die dan ook nog eens gewoon zijn geworden aan mensen en zwemmers. De ultieme manier om dit stukje water beter te leren kennen is door te gaan snorkelen en dat kan gewoon vanaf het strand. Materiaal kon je voor wat dollars huren en als je het droog wilde houden, sprong je in de Glass Bottom Boat. De camping was op wandelafstand van het strand en door de zomervakantie was het daar best druk, ook aan het water.
 
Zicht vanop de camping met Little Barrier Island aan de horizon
De luchtmatras liet ons helaas in de steek door een grote fit die we vorig jaar tijdens het kamperen hadden opgemerkt maar ondertussen waren vergeten. De kinderen en hond lieten het echter niet aan hun hart komen.
Goat Island, makkelijk al zwemmend te bereiken.
Tijdens het tripje op de boot kregen we ook de achterkant van het eiland te zien met enkele fikse grotten zowaar.
Het strand en Glass Bottom Boat die, zoals de naam al laat vermoeden, dankzij zijn glazen vloer u een kijkje onderwater gaf zonder dat je je hoofd ervoor moest natmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten