donderdag 17 november 2011

Orere Point 24/10


Voor het volgende bezoek van Opi & Omi hadden we samen besloten uit te kijken naar een strandhuisje voor twee van de vier weken. Omdat we daar bovenop ook opzoek waren naar een ander (kleiner) huisje dichterbij Auckland was daardoor de afstand tot de oostkust korter dan het vertrouwde westkuststrand van Port Waikato. Dus gingen we eens een kijkje nemen in Orere Point waar we ooit al eens waren gepasseerd en we accomodatie hadden gevonden. Na een praatje met de eigenaars bleek dat ze een Belgische schoonzoon en kleinkinderen hadden die vlaams spraken. Ook toevallig. Na een korte rondleiding en het overlopen van enkele praktische zaken, zakten we af naar het strand aan het einde van de straat waar we onze lunch hadden en enkele uren doorbrachten vooralleer huiswaarts te keren.
.
Het lentezonnetje was met momenten al lekker warm en het zand niet echt wit, maar zeker lichter dan de "black iron sands" van de westkust.
.
En zo te zien geen wilde branding dus ideaal om met de kayak op verkenning te gaan of de kleinkinderen hun ding te laten doen opt strand.
.
De ondergrond bestaat deels uit keien en bomen en begroeing zorgen voor natuurlijke schaduw als het wat te heet zou worden.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten