dinsdag 15 november 2011

Flair 15/10

Zaterdag 15 Oktober besloot ik samen met de kinderen af te zakken naar het vliegveld van Te Kowhai waar Flair plaatsvond, een driedaags evenement dat in het kader van het WK Rugby het innovatieve aspect van de Nieuw Zeelandse vliegerij moest promoten. Het was een klein uurtje rijden en er was zowel in de lucht als op de grond iets te zien. De meteo was een beetje onbetrouwbaar en de regen van de afgelopen dagen had van sommige expo-zones een plaatselijk moeras gemaakt. Naast de klassieke air en static displays was er tijd en ruimte voorzien voor nieuwe ontwikkelingen en uitvindingen, sommige zaten vollenbak in de productiefase, anderen waren naarstig opzoek naar investeerders. De kinderen hadden het ook naar hun zin en hielden braaf hun handjes van het dure speelgoed. Na een halve dag was het tijd om terug naar huis te keren.
.
Het vliegveld van Te Kowhai is de thuisbasis van de populaire Bantam ULM die door één man handmatig wordt gebouwd en ondertussen over heel de wereld is terug te vinden.
.De Furio, een ge-upgrade composiet replica van de gekende Falco. Indrukwekkende vliegprestaties.
.Sterk toenemend in populariteit en niet enkel in Nieuw Zeeland is de gyrocopter, deze Calidus oogt veel moderner dan zijn primitieve voorgangers van enkele jaren geleden.
.
De "Red Checkers", stuntteam van de NZ Luchtmacht, brachten een bezoekje aan Flair en verzorgden een mooie display.
.
Eén van de meest spectaculaire uitvindingen was dit Martin Jetpack, spijtig dat we het niet in actie kregen te zien en het moesten stellen met wat filmpjes en een grondpresentatie.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten