zaterdag 7 mei 2011

Sailplane Services

In het atelier is het, na het afwerken van de LS4, al enkele weken rustig met minder werk en minder volk. De inspecties komen er weldra aan en bij de beschadigde Duo is er soms ook meer dan één paar handen nodig. De LS4 heeft ondertussen een testvlucht achter de rug en foto volgt nog (heb er zelf geen getrokken). Voor de rest geen wilde avonturen te melden.
. Een Olympia 2 op bezoek in het werkhuis. Niet voor werkzaamheden, enkel overnachting voor de static display van de 80ste verjaardag van de club. Dit toestel met kenteken ZK-GAA was de eerste zwever op het NZ luchtvaartregister. De luchtwaardigheid is verlopen.
.

Twee toestellen van de Taupo Gliding Club. Een standaard Jantar voor een jaarkeuring en Twin Astir voor 7000 uren inspectie. De Jantar had wat ouderdomsverschijnselen en enkele gammele reparaties uit het verleden. De Twin zijn metalen onderstel moest opnieuw gelast worden, kreeg nieuwe bussen in de rol- en hoogteroerscharnieren en enkele verlijmeningen waren nietmeer zo zuiver.
.

Lindsey en Ross bespreken de aanpak voor de eerste rompverlijming van de Duo T.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten