maandag 26 oktober 2009

Verlengd weekend

Het verlengde weekend begon vrijdagavond met een bezoek aan de alternatieve avondmarkt van Waiuku. Helaas ging die pas later opt jaar van start, vernam Sarah in de lokale pub, want op de desbetreffende plaats was geen kat te zien. Terug huiswaards.
.
Zaterdag deden we in de voormiddag boodschappen in Pukekohe en reden tegen de middag naar Drury vliegveld. Daar onze lunch opgegeten en was er een mogelijkheid voor Joachim om wat checkvluchten te doen met een instructeur in een dubbelzitter aan de lier en Vincent hielp een handje waar het kon. Tegen het avondeten waren we terug thuis en dan in volle vaart naar de Waiuku Film Expo tegen 19u30. We dachten een half uurtje amateurfilmpjes mee te pikken gemaakt door dorpelingen, maar de vertoning van 20u30 was geen herhaling, maar het vervolg. Die duurde nog een uurtje, maar Vincent was heel flink, zijn geduld geraakte wel op maar hij hield stand.
.
Vincent & Joachim wassen de Puchatek na de vliegdag in Drury
.
De Waiuku Film Expo in de War Memorial Hall
.
Zondag in de voormiddag naar Port Waikato waar een expositie van Art @ the Port liep in en rond de historische wolschuur van de viltmaker. Er waren hapjes, plantjes, kinderanimatie en statische kunstwerken en handwerkjes. En een oude tractor voor Vincent. Thuis gegeten en dan met "Mauw" de grijze kater naar het SPCA in Manukau om hem binnen te brengen want zijn drie maanden vakantie zaten erop. Tien minuten voor aankomst draaide hij nog een stevige drol in zijn kooi naast Vincent en alle ramen moesten noodgewongen open. Vervolgens naar Titirangi waar er een Village Market plaatsvond in de Rudolf Steinerschool, maar eens in het dorp toegekomen, zagen we op de affiches dat de markt tot 14u duurde en het was ....... 14u! De Steinerschool gevonden maar daar was het totaal verlaten, dus met hangende pootjes naar het dorp gereden waar we toevallig langs de markt passeerden. Nog een glimp opgevangen en tussen de kraampjes gewandeld (ookal was de helft al opgebroken), maar we zouden eens de ouders op bezoek waren zowel de Steinerschool als de markt overdoen. Sarah memoriseerden de leuke kraampjes en artiekelen en ontdekte nadien dat er een belgische mevrouw tussenstond met leuke creaties.
.
Sarah & Vin voor de wolschuur van Art @ the Port
.
De studio van de viltmaker in Port Waikato
Vincent en zijn vonst van de dag
.
De laatste glimp van de Titirangi Village Market


Maandag was een dagje thuis. Wat tokkelen op de PC, knuselen met de materialen, de creatieve geest laten werken en een wandeling met de hond. In de loop van de namiddag begon het te regen en Vincent zijn humeur had daar duidelijk onder te lijden. Na zijn middagdutje maakte zowat alles hem ongelukkig en de plezante dingen duurden nooit lang genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten