donderdag 15 oktober 2009

Hamilton & Kaiaua

Zaterdag naar Hamilton. Rond de middag toegekomen en Vincent & Stitch de stad ingetrokken. Sarah had een lijstje met bezienswaardigheden samengesteld waaronder wandelingen, straatjes en pleinen. Voor de ochtendmarkt waren we dus al te laat. De auto achtergelaten aan het meer en het stadspark. Vincent pakte ne schrik toen we een muntstuk in het wiebelpaard staken waarop hij zat, maar na zijn eerste keer was hij verslaafd en kostte het veel moeite om hem voorbij het andere stoepspeelgoed te trekken. Stitch was verdacht braaf in het drukke verkeer en tussen de mensen, af en toe stond de leiband gespannen maar geen klagen. Sarah schoot enkele winkels binnen en tussendoor aten we iets op een terrasje. Voor het Waikato Museum waren we helaas te laat. Dat sloot om 16u30 zagen we om 16u10. Das dan voor de volgende keer. Ook het leuke café aan de overkant van de staat had de stoelen al op de tafels staan dus maar met hangende pootjes terug naar huis. Afgelsloten met meneem-Chinees en een filmpje.


CasaBella Lane, wandelstraatje met Europese winkels, goed bedoeld maar een beetje flauw

.De gemetste caravan als kunstwerk voor het Waikato Museum


Zondag hadden we onze hoop gezet op een Scenic Reserve in de heuvels op een uurtje rijden, maar eerst gingen we in de voormiddag langs May & Daniel, een chinese moeder en haar zoontje dat een half jaar ouder was dan Vincent en die we een weekje eerder tijdens een wandeling hadden aangesproken. Vader Tony was aan het werk en de inwonende bomma had zich allicht achter het hoekje verstopt. Een leuke babbel en Vincent bediende zichzelf met de koekjes en het speelgoed van zijn metgezel.
Het Scenic Reserve in de namiddag verliep helaas minder rooskleurig dan gehoopt. Het lukte ons niet om een toegangsweg of aanwijzing te vinden. Wegen liepen dood of kwamen uit op private eigendommen. Na vier pogingen en drie en half uur autorijden gaven we het op en gingen uihuilen aan de kust (waar we nu eens een keertje niet naartoe wilden) in Kaiaua. Tijdens het anderhalve uur dat ons nog restte aten we een ijsje in de speeltuin en zochten krabbetjes en schelpen tussen de keien op het strand.
.
Een frisse wind....
.
....maar het water dat in de poelen was blijven staan was wel lekker warm en zat vol met anemootjes, krabbetjes en soms een visje en een Stitchke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten