woensdag 28 september 2011

Whakatane 14/9 tot 17/9


Na een weekje werken op verplaatsing in Omarama, volgde een weekje vakantie. Het weer was wat omstuimig en wisselvallig met veel wind en regen waardoor we een tripje naar Whakatane met enkele dagen uitstelden naar de tweede helft van de week. De voorspellingen waren dan iets gunstiger.
We boekten een cabin voor drie nachten in het Holiday Park op wandelafstand van het centrum. Het weer was droog met wisselende bewolking en dus wisselende kledij. Vincent en Charlotte waren al blij met de cabin en de verandering van leefruimte, maar we zorgden er wel voor dat we onze dagelijkse portie buitenlucht opsnoven.
.
Stitch in het voorportaal van de cabin. Verder mocht hij niet want honden waren niet toegelaten in "ons gezellig klein huisje" zoals Vincent het mooi kon verwoorden. Dus drie nachtjes brommen in Hotel Camira voor Mister Doggy.
.
Via "den dijk" was het een 15min wandelen naar Whakatane centrum. Het wandelpad liep langs de botanische tuinen, een miniatuur treinspoor (dat jammer genoeg enkel op zondag actief was), het skatepark en de speeltuin.
.
Met de basismiddelen konden we het best gezellig maken en het duurde ook niet lang of Vincent had het stapelbed ontdekt wat de rest van de dagen fungeerde als springplank. Omdat Charlotte geen maaltijd of eetbare gelegenheid wil overslaan, leek dat haar de meest strategische positie.
.
Wairere Falls, op wandelafstand aan de rand van het stadje.
.Sarah vulde haar collectie drijfhout aan op Whakatane strand. In de achtergrond het monument "Lady on the Rock" en de vulkanische Mount Edgecumbe.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten