vrijdag 25 februari 2011

Waiheke Island 22/2

Op dinsdag vertrokken we 's morgens met de auto naar de haven van Auckland om daar de ferry van 10uur naar Waiheke Island te nemen. Tochtje duurde 40min. Van 12 tot 14 werd er gekayakt door Joachim, Vincent, Marc & Bea terwijl Sarah, Charlotte & Stitch op de oever bleven en zich in de schaduw onder een boom zette met een boek. Nadien op de bus gesprongen (honden niet toegelaten, maar de bestuurder kneep een oogje dicht) en afgestapt aan een coffee shop om een late lunch naar binnen te werken. Vervolgens teruggewandeld en net de ferry gemist en dus de volgende genomen die 50min later kwam. De timing was net goed want het overtrok en begon te regenen toen we Auckland binnenkwamen.

's Avonds hoorden we via Belgiƫ dat er in Christchurch opnieuw een aardbeving was geweest met schade, dodelijke slachtoffers en nog steeds vermisten. In tegenstelling tot de vorige van een klein half jaar geleden was deze minder op de schaal, maar meer aan de oppervlakte en tijdens de vroege namiddag ipv 's nachts. Wijzelf hebben er nooit iets van gemerkt.
.

Veel wind op het bovendek en de boot hield er ook wel een stevig tempo op na. Terwijl Omi Vincent toedenkt, zorg Sarah ervoor dat Charlotte niet gaat vliegen.
.
Een groot drama omdat Vincent geen reddingsvestje wou dragen, maar eens in de kayak was het snel vergeten en dolle pret op het water en opperste concentratie met de peddel. Auckland skyline is zichtbaar in de achtergrond.
.
Omi & Opi op de zee tussen de rotsen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten