woensdag 20 oktober 2010

Hamilton 9/10

Zaterdag vertrokken we optijd naar Hamilton met de kroost want we moesten zien dat we door de agenda van de dag geraakten. In de voormiddag en het eerste deel van de namiddag bezochten we de Hamilton Zoo. Zon en buien wisselden elkaar af. Het dierenpark was aangenaam ingericht en had een ruimtelijke opstelling wat een iets "natuurlijker" gevoel gaf, ookal zaten de beestjes nog steeds in een afgeschermde zone.
Vin zijn speeltuinsessie moesten we onder lichte dwang vroegtijdig stopzetten om tijdig op de afspraak te zijn voor een huurhuisje in Glen Massey dat Sarah op het internet was tegengekomen.
. De neushoornfamilie zag er best indrukwekkend uit.
.
Het huisje, uit 1926, en de eigenaars vielen goed mee. De omgeving en het "gehucht" (zonder gsm-ontvangst) had beter gekunnen. Dus dat werd een no go. Van daaruit verderdoor naar Rototuna, net boven Hamilton, waar de Waikato Waldorf School was gelegen en dit was een argument van een mogelijke verhuis. Even gestopt en eens rondgekeken, niemand thuis want het was vakantie en weekend.
.

De Waikato Waldorf School in Rototuna, een optie voor de kinderen als we in de buurt zouden wonen.
.
Dan back on the road naar Hans Willekens, ex-lid van Diest Aero Club, die zuid van Hamilton zijn praktische opleiding commercieel piloot was aant doen. Halverwege begaf de stuurbekrachtiging het van onze ouwe trouwe (1987) Holden Camira wat de verderzetting en terugreis een stuk sportiever maakten. Hans was zo vriendelijk geweest om eten in huis te halen voor 's avons dus dat was ookal een zorg minder. Hij woonde, samen met nog tientalle andere "cadets" van verschillende nationaliteiten, in één van de vijf blokken van de vliegschool en had een industriële keuken ter beschikking om ons eten klaar te maken dat we verorberden in de lounge area. Vincent & Charlotte waren flink, maar het blijft een missie om bij te praten en een gesprek verder te zetten met iemand die je al een tijdje nietmeer hebt gezien als ze zich er zeer tactisch tussenwringen. Hans gaf ons nog een indrukwekkende demo op de piano van een stuk dat hij was aant oefenen (één van zijn andere hobbies) en toen ging het huiswaarts. De kaars was uit.
.
Hans in actie op de piano die hij zelf ergens in de blok had "gevonden" en opnieuw gestemd.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten