dinsdag 5 oktober 2010

De laaste twee en halve week

Het ganse weekend van 18 en 19 september zaten we in MOTAT. Inwoners van de Frankin regio mochten gratis binnen, maar de hoofdreden was eigelijk dat we sowieso nog eens wilden gaan en zaterdag te weinig tijd hadden om alles te doen en opvingen dat er zondag extra evenementen waren zoals stoomtreinen, legervoertuigen, go-cart parcours en standjes met het thema "jaren '50".
.
Wachten op de oude tram "69" (?!?) die pendelt tussen MOTAT 1 & MOTAT 2.
.Terwijl we dachten dat Vin netjes op de speeltuin was aant spelen, had hij zichzelf heimelijk al bediend op een trap-auto op het go-cart parcour (in de wachtrij staan zoals de rest van de kids was blijkbaar "a waste of time")
.
De daaropvolgende week was redelijk pittig met turbulent weer en veel (storm)wind alsof de winter het laatste uit de kast wilde halen. We vielen 's avonds voor enkele uren zonder stroom en maakten er dan maar een vroege, gezellige avond van met kaarslicht en allemaal samen int bed.
. Vincent haalden zijn "huis" terug boven van onder het stof en iedereen was vriendelijk uitgenodigd voor een diner of een dutje. Soms was het wel een beetje krap met het ganse gezin erin.
.
Sarah kreeg van een vriendin een "Jolly Jumper" in bruikleen. Charlotte haar voorkeurshouding was rechtop en haar plezier kon niet op. Grappig om bezig te zien en haar coördinatie verbeterde aanzienlijk.
.
Vanaf het daaropvolgende weekend van 25 & 26 september mochten we voor het eerst van de lente proeven en het zomeruur instellen. Temperaturen gingen omhoog en we kregen de eerste portie echte zonneschijn. Zaterdag werd er wat gewinkeld en deden in Auckland een fotoshoot met het gezin (troosprijs die Sarah had gewonnen op een beurs). Zondag zakten we voor enkele uren af naar het strand.
.Bijtanken op de duin met zicht op de branding en de haren in de wind.
. Het experiment van de week: brood en foodcolouring. Gewoon voor de grap in cronologische volgorde rolden uit de oven een "Diesel" (blauw brood), een "Jamaicaanse vlecht" (geel-groen-rood brood) en het "Wanabee worstenbrood" (normaal brood met paarse kern). Vincent en de collega's van Sailplane Services hadden zo hun bedenkingen.
.

Het weekend van 2 & 3 oktober werd heel rustig omdat Vincent sinds donderdag met koorts zat. Zaterdag ging ik met Charlotte & Stitch een boswandeling maken. Zondag was Vin wat beter en ging mee naar het Harker Reserve terwijl Sarah op haar ééntje naar de winkel schoot. In de namiddag werkte ikzelf wat aan de zweefvliegprojectjes in het atelier. In Drury werd er terug gezweefd nadat het plein een viertal maanden gesloten was door de drassige condities.
.
Stitch houdt de wacht bij een zieke Vincent. Van donderdag tot zondag zat hij met koorts, maar buiten de extra rustpauzes in de sofa was hij ne hele flinke boy.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten