dinsdag 17 november 2009

Raglan 14/11

Zaterdagnamiddag naar Raglan om naar de Vintage Kiwi zwevers te gaan kijken die er een weekend kampeerden en daarna afgesproken met Lin, een Antwerpse die samen met haar gezin in 2006 naar NZ was verhuisd. Sarah had haar kraampje opgemerkt enkele weken eerder in Titirangi en haar gecontacteerd.

.

Een Wilga, Blanik en Dart op de airstrip van Raglan


Op het vliegveld met wat mensen gesproken en de vliegtuigen bekeken, de dubbelzitter werd ingezet voor de doopvluchten en Vincent mocht in de Grunau Baby zitten.
.

Vincent aan de stuurknuppel van de Grunau Baby

.

Tegen vier uur naar onze vlaamse vriendin gereden en kennis gemaakt met haar man Dirk die een fietsenwinkel runde. Lin zelf ging pas later op de avond thuiskomen omdat ze niet om vier uur terug was zoals Sarah eerst had begrepen, maar dan pas had gedaan met de markt in Auckland. Dirk stelde voor om tegen etenstijds pizza's te halen, als we het zolang konden trekken. Oorspronkelijk had Ross ons uitgenodigd op de BBQ van de club, maar nu we toch in Raglan waren, besloten we van te blijven en naar de oever af te zakken om Stitch wat beweging te gunnen na een dagje autorijden.
.

Sarah & Vincent aan de voetgangersbrug

Tegen etenstijd de rest van de familie ontmoet. Lin was terug thuis en ook hun zonen Denzel en Brendan waren er voor het avondeten. Het was een heel plezante babbel over 't stad Antwerpen, reizen en NZ, Belgiƫ, jobs en immigratie, hobby's en ervaringen en natuurlijk de vrouwen hun textiel-interessen. Lin was bijzonder gecharmeerd door Vincent omdat hij veel trekjes had van haar oudste zoon toen die klein was. Toen ze een foto-album uit de kas haalde, waren de gelijkenissen treffend. Het was heel fijn om eens samen te zitten met mensen die met een gelijkaardige achtergrond de stap hadden gezet om andere horizonten te verkennen. We spraken af contact te houden en tegen half tien waren we onderweg naar huis.

Dirk & Lin

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten