donderdag 9 december 2010

Kerstparade & Sinterklaas

Op zaterdag was het kerstparade in de hoofdstraat van Tuakau. Vorig jaar was ik er samen met ons moeder en vader naartoe geweest, terwijl Sarah en Monique op het zuidereiland zaten, en we hebben toen eens goed gelachen. Dit jaar was het plan dat Sarah en Vincent op de kar van Playcenter zouden springen, maar Vin was nog een beetje ziek en sliep bij aankomst. Dus gewoon toeschouwer gespeeld met het ganse gezin en de praalwagens en medetoeschouwers eens deftig kunnen bestuderen. Folklore alom!
.Eén van de 25tal praalwagens in verschillende thema's voorzien van de nodige versiering en individuen.
.
.
Zondag was het dan naar het Belgian Beer Café in de loop van de namiddag waar alle Belgen vriendelijk waren uitgenodigd en er voor de kinderen een bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet was gepland. Die had geen moeite gespaard om helemaal naar Nieuw Zeeland af te zakken. Het was een zeer geslaagd initiatief en een leuke babbel kunnen doen met jongere en oudere Belgen met allemaal verschillende motieven. Er waren voldoende kinderen en leeftijdsgenootjes voor Vincent die voor de nodige afleiding zorgden.
.

Voorzitster Mine De Belder (afkomstig uit Edegem) tijdens haar speech aan de 60 tal Belgen.
.
Hoegaarden voor Sarah, Charlotte kreeg haar onrechtstreeks deel via de moedermelk. Schol!
. De Sint & Zwarte Piet gaven Vin een nieuwe trein voor op zijn baan en een zak chocolade centjes. Hij was heel blij met zijn buit.
.
Ook Charlotte kreeg een kadootje; een sjieke houten rammelaar.
. Maandagochtend was het opnieuw jackpot in Tuakau. Alle schoentjes van zondagavond waren gevuld met lekkers en er was meer speelgoed voor de kids.
.

1 opmerking: