vrijdag 22 februari 2013

Bezoek

Op 16 February kregen we bezoek van "Nonkel" Ben & Sanne. Het was een fijn weerzien, vooral voor mezelf omdat het was geleden sinds we uit België vertrokken dat ik men broer en zijn vriendin in levende lijve had gezien. De kindjes hadden er meteen wat speelkameraadjes bij en eens de kleintjes in hun bed lagen was er tijd om wat bij te praten over de dingen des levens. Ze zouden verder reizen naar de Coromandel en het weekend erop terug in Drury neerstrijken.

Allemaal samen op de speeltuin van Drury School


vrijdag 15 februari 2013

Thuis

Enkele huislijke situaties...
 
Sarah & kinderen bakten een echte Pettson & Findus bessentaart

Onze eerste courgette

De tomatenplanten beginnen vrucht af te werpen

Eerste purpere paprika

Twintigste verjaardag van Felix bij buren Steve & Melissa, een duitser die ik doelloos zag rondfietsen in Drury en een slaapplaats aanbood. Hij was tien dagen geleden in Christchurch vertrokken en vierde op de dag van zijn aankomst zijn verjaardag. Sarah bakte in de rapte nog ne cake en twee dagen later zat hij opt vliegtuig naar Brisbane, Australië

donderdag 14 februari 2013

Wrights Watergardens 3/2

Een uitstapje waar Sarah al een jaar ofzo van sprak maar er nooit van kwam. Toen lazen we in de lokale krant dat het gepensioneerde koppel hun eigendom ging verkopen. Omdat het voortbestaan van de Watergardens hierdoor onzeker werd, besloten toch maar op zeker te spelen en er geen gras over te laten groeien. Toevallig was het net het Lotus festval.
 
Dank aan de voorbijganger voor de familiefoto. De enige reden waarom ik niet dichter int midden zit, is omdat er net onder Charlotte haar voeten een erorme krak in de bank zat en ik vreesde dat het ding het ging begeven.

Fascinerende bloemenpracht

De steengroeve en omgeving had een historie die 150 jaar terug ging (das best lang voor Nieuw Zeeland). De waterval kreeg veel huwelijksaanzoeken te slikken.

Tussendoor de paarden van de buren wat gras voederen 

De centrale tuin en geleverde inspanningen (voordien was dit gebied een stort) mochten best geappreciëerd worden

Temidden van de waterlelies

woensdag 13 februari 2013

Sailplane Services



Niet veel nieuws, vooral brokken lijmen...
 
Voor het namaken van een paneel dat in de bovenschaal van de 29-vleugel gaat, gebruikten we de vacuumpomp

De Nimbus 2 met nieuw laagje verf, op vezoek van de eigenaar volgens origineel schema

LS4 met gaatje in de buik. Volgens piloot schoot het onderstel binnen.

Ventus Ct in symetrie bank en 29-vleugel op de voorgrond.

Stay focussed on the job (zucht)

dinsdag 12 februari 2013

Clevedon Scenic Reserve

Tijdens de vakantie waren Sarah en de kinderen eens een kijkje gaan nemen in het Scenic Reserve achter Clevedon. Leuk genoeg om nog eens opnieuw te doen met heel de familie. 
 
Vincent & Charlotte zijn flinke stappers. Af en toe eens stoppen om het luchtig te houden, maar klagen doen ze niet.


Regelmatig kwamen we deze groene kevers tegen. 

Halfweg de wandeling stond de uitkijktoren met zich op Auckland en de Firth of Thames en Coromandel

De dikste Kauri boom die we op onze weg tegenkwamen

Tegen het einde van de tocht parkeerden we ons nog even in een oude steengroeve die een tweede leven had gekregen als Wetland Reserve.

dinsdag 5 februari 2013

Steinerschool

De laatste weken van de schoolvakantie werd er nog een tandje bijgestoken om de lopende tuinprojecten af te werken. Verschillende families kwamen helpen.
 
Een extra terras als alternatief om de fundering van de tuinschuur te camoufleren. Nadien bleek het hoogteverschil met de omheining nogal laag te zijn waardoor die moest worden verhoogd.

De eikenbomen in voor- en achtergrond mochten dienst doen als schommelstruktuur

Naast het verplaatsen van de schuur moesten ook wat aanpassingen worden gedaan aan de zijkanten, oprit en achterpanelen.

Eerste schooldag in de kleutertuin. Vincent (zittend met blauwe zonnehoed) nog steeds de rechterhand van juf Sally
Het peuterklasje, Rose Cottage, hield een meet & great met de nieuwe juf. Charlotte noemde het al meteen "mijn klasje" ookal moest ze nog enkele maanden wachten.

Residentie OK

Residentie voor de familie werd op 21 december 2012 goedgekeurd. Een pak van ons hart want naast de inspanningen en kosten is het toch bang afwachten of je een "ja" of "nee" krijgt. Concreet betekent het nu dat we residentie hebben met enkele beperkingen en mogen na 24 maanden onze aanvraag voor permanente residentie aanvragen. Dit laatste is gelukkig een formaliteit.